Vanvård :-)

Ja min häst är så korthårig och fin och hon har sååååå svullna bakben. Really? Hästfolk är det hemskaste folket någonsin.


Täckesfunderingar

Nu när vi tar hem Maja så kommer jag ju ha två hästar, vilket betyder att mina täcken inte kommer räcka till. Jag har i dagsläget detta i täckesväg.
• 400g vintertäcke + hals
• 100g regntäcke
• 300g innetäcke
• Fleecetäcke
• Bomullstäcke.
Jag har även ett 200g regntäcke någonstans som tyvärr är trasigt. Dvs, jag behöver leta fram det, tvätta det och laga det igen, då det är lagom tjockt för stunden.
 
• Pammy går just nu med 100g regntäcket på dagarna och bomullstäcket på nätterna, vilket är alldeles lagom. I värsta fall skulle jag kunna ha kvar innetäcket under, men jag är inte orolig då hon inte är speciellt frusen av sig. Och skulle det visa sig att hon fryser på nätterna får hon helt enkelt stå med dubbla (bomull + fleece) tills jag köpt ett 150-200g till henne också.
• Maja kommer nog få gå med 200g regntäcket på dagarna, är det riktigt kallt ute kan hon få ha fleecetäcket under. På nätterna ska hon få ha ett 150g (det på bilden, ska införskaffas när jag är på Hööks nu i slutet av veckan) i och med att jag helst inte lägger på ett 300g än. Till vintern kommer hon nog få gå med halstäcket, då hon tydligen kan vara lite frusen.

Låter detta som att det blir lagom, nu för stunden? Jag är livrädd att mina flickor ska frysa, men det är ändå ingen idé att lägga på riktigt tjocka täcken än. Vad ska dom då ha när det är riktigt kallt? Och är det någon som har detta täcket, och i så fall, är kvalitén bra, ligger det bra?

Stallplats

Nu har mamma fixat så att vi från och med månadsskiftet på torsdag har ytterligare en stallplats. Alltså är det inte långt kvar tills Maja kommer nu! Jag som aldrig skulle ha ett sto, nu står jag snart här med två stycken, hur tänkte jag där? Fast dom är så fina, mina små tjejer! Nu måste jag ju passa på att ha photoshoot med båda två tillsammans också.. Hjälp, någon? ♥
 
 

Ridhandskar

Jag har faktiskt slutat rida med handskar, varför vet jag inte riktigt. Jag intalar mig själv (vem vet, det kanske stämmer också?) att jag rider med mjukare hand och får bättre kontakt med munnen, så nu föredrar jag helt enkelt att skippa dom.
Men nu är min fråga, i och med att det börjar bli himla kallt ute. Har ni några tips på sköna handskar som inte är allt för tjocka och klumpiga som man kan rida med i vinter? Nu tänker jag mig alltså ett "vanligt" par, men kanske med fleecefoder? Ge mig tips, och meddela mig även om vart det går att köpa! Jag måste dock testa dom först, så säg bara affärer som finns i Stockholm tack :)

Dödssynder inom ridningen

Såg att Sara Carlsson gjort detta, och nu även Tussie så varför inte? Har lite ont om idéer så detta blir ju fantastiskt.
 
- Ovårdade manar, svansar osv. Personligen får jag panik om manen är lite lång, ojämn eller bara allmänt ful. Just nu har jag ingen sax i stallet, vilket faktiskt ger mig lite ångest då mina hästar _ska_ vara välvårdade och fina att se på. Manen ska vara jämn och ganska kort och svansen ska vara vältrimmad (och just nu lite kortare för att slippa leriga och fula toppar), annars sätter jag mig inte på hästen. Även lurviga öron (detta gäller inte kallblod eller smååååå ponnyer utan hästar utav sportmodell) och ben ger mig rysningar. Det ser så ovårdat ut :(

- Att rida med utsläppt hår. Det är inte ens bekvämt, varför gör ni det? Själv rider jag helst av allt med en bulle i håret, jag tycker det stör absolut minst. Att rida med utsläppt hår blir bara så jobbigt, håret hamnar gärna i ansiktet och stör fokusen.
 
- Att rida i ridskor utan chaps. Förlåt, men jag tycker det ser hemskt ut. Själv har jag inga chaps för stunden, därför rider jag inte ens i mina skor, fastän dom är fodrade för vintern. Dom åker fram när jag har införskaffat nya chaps helt enkelt. Jag tycker det är väldigt fult, man tappar ofta stödet i skänkeln och det är ju inte skönt om man råkar klämma sig i stiglädrena.
 
- Hjälptyglar som används fel. Själv rider jag helst utan hjälptyglar alls, då jag är himla rädd att jag ska använda dessa fel. Visst kan det vara himla bra hjälpmedel, men om man inte kan känna när ryggen kommer upp och bakbenen in, utan bara rider runt med en krökt hals så skall dessa inte användas. Då ska man ta hjälp av en duktig tränare.


Förresten kompisar, ni var himla dåliga på att ge mig tips på vad jag kan skriva om! Outfits kommer att komma upp efterhand och rundvandring i stallet ska fixas i veckan, men vad vill ni mer läsa om?

Hemlis ;)

Framåt helgen kommer ni få en liten överraskning vad gäller mitt lilla barr. Men först och främst ska allt bli klart, innan jag släpper någon bomb. Och gud vad jag tycker om den här bilden.

Promenaddax


Bloggtävling hos Sara Carlsson

Ja, bloggtävlingar hit och bloggtävlingar dit, man kan i alla fall hoppas på att vinna något fint! Den här gången är det Sara (carlssonpataket.se) som lottar ut ett GG-set i brunt eller marin i sammarbete med Avantia Fritid (http://www.avantiafritid.se). Himla fint alltså, nu håller jag helt enkelt tummarna!
Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Världens finaste

Detta är fortfarande ett utav dom bästa sprången vi någonsin haft. Fina, fina Pammy.

Majas stam

I och med att jag tycker det är så himla roligt att släktforska när det kommer till hästar så var jag ju tvungen nu, då Maja tydligen har väldigt fin galoppstam. Hon är undan Midnight Display xx (IRE) och efter Barrier Reef xx. Morfar heter Midhish xx (GB), och rent generellt är det tydligen fina föräldrar osv.
Jag försökte googla fram bilder på vissa hästar ur hennes stam, men hennes pappa är den enda jag kan hitta något på. Och helt ärligt så är han himla stilig, jag är så himla svag för stora, mörka skimmlar. Hon har minsann fått pappas huvud, den saken är säker! Hennes mörka färg måste ju istället komma från mamma, antar jag.

Mystur

Fröken vågade tydligen inte gå in från hagen tack vare en vattenpöl, knasen. Nu är vi i alla fall på väg ut i skogen för att ha det lite mysigt!


Jag har för mycket fritid

Och aaaaaaaaalldeles för mycket smink. Detta tog max en halvtimme att åstadkomma, nästa gång jag testar ska jag nog vara nogrannare dock. Men för att vara första gången, vad tycker ni?

Bilder - Stallet

Tussie (londonryttaren.se) ville se en rundvandring i stallet, dock på film. Det borde jag kunna ordna någon gång nu under lovet, men tills vidare kan ni få se detta i alla fall. Framsidan utav stallet, våra "gårdshagar" som är urtråkiga och leriga just nu samt lite utav våra mysiga sommarhagar - som jag har lyxen att se från altanen/balkongen hemma. Jättemysigt att sitta på altanen på sommaren och titta på myshästarna.
Och som svar på din fråga Tussie; nej jag står inte på Grana då det är lite långt för mig, jag står i Stall Dåntorp som ligger i Jordbro/Haninge - dvs på andra sidan stan om man jämför med Grana, men bara 5 minuter hemifrån mig :)

Vad tycker ni?

Vad vill ni läsa om här på bloggen? Vill ni se mer outfits, läsa om fler ridpass (även om det kan bli svårt att ordna just nu innan vi tar hem Maja), få en "rundvandring" i stallet? Vill ni läsa mer åsikter eller se fler bilder? Jag har lite bloggtorka så alla förslag är välkomna. Ni kan även "sätta rubriken" ifall det är utav intresse också :)

Höst/vinter

Skulle det inte vara himla snyggt att glida runt såhär i vinter? Svart, orange och brunt. Det känns i mitt tycke lagom med lite attityd, fast utan att bli too much.
Hjälm Charles Owen Hampton Jacka Schockemöhle Jos Ridbyxor John Whitaker Ridstövlar Tretorn Advance Träns Claridge House Hunter
Schabrak Schockemöhle Coach Benskydd Showmaster Inköpsställen Hööks Hästsport & Cheval Ridsport

:(

Det blev tyvärr inga bilder igår då jag hade en kvart på mig att fixa stallet då vi åkte tidigare än planerat till sjukhuset. Hann fota lite på vägen till stallet i alla fall, och förhoppningsvis kan jag ta nya tag under nästa vecka när det ändå är lov.
Så vad tycker ni, borde jag ta tag i mig själv om vädret tillåter och fota lite i veckan som kommer? Känns som att jag inte gjort det på evigheter, men jag har ju trots allt knappt petat på min kamera sen ponny-sm. Så ja, nya tag nu i veckan. Hoppas att det inte kommer mer snö alltså.. Liksom, titta bara vad mysigt det var i våras. Gud vad jag älskar att bara skritta ner till sjön barbacka och ha det mysigt.

Fota?

Jag funderar starkt på att ta med kameran till stallet nu idag, det är himla fint väder. Så planen för idag är att försöka jobba lite på banan från marken, alternativt bara låta henne springa av sig helt fritt. Men det återstår att se, men kameran får i alla fall följa med om vädret håller i sig tills jag går. Idag blir i alla fall en kort stalldag då jag ska följa med pappa till sjukhuset (min lillebror är nyopererad).
Så bilder kommer förhoppningsvis upp ikväll när vi är hemma igen. Och förhoppningsvis ska vi till MyOne i helgen då dom har tvåårsjubileum = reeeeaaaaa :)))

Pigga lilla björnen

Just nu kan jag lugnt sagt säga att Pammy är alldeles för pigg. Tänkte att "men visst, vi skrittar ut i mörkret". Dum idé alltså, folk som känner mig vet att jag är otroligt mörkrädd och paranoid, vilket oftast leder till ångest. Så ja, där skrittade vi i skogen med Katja och Lily, så skulle jag vända då Pammy inte går att trava på, men dom skulle hålla igång. Hon började direkt takta så ja.. Jag släppte henne, vilket tydligen uppskattades en del.
Så skritt och litelitelite galopp i skogen idag alltså. Hade en väldigt nöjd och glad tottohest när vi kom in i alla fall :)
 
Jag är så sugen på att raka henne, men det är så onödigt nu när hon inte är igång.

Mys

Nu ska jag och min nallebjörn ut i skogen. Hon är superpigg och jag ska rida barbacka..


Pammy 21/10

Pammy fick sig en tur runt GB idag igen. Hon var framåt, men ändå väldigt seg. Och fräsch är hon absolut inte, det känns så himla jobbigt, min fina lilla prinsessa. Men i alla fall så har vi varit ute och skrittat i regnet, hon uppskattade vädret lika lite som jag gjorde. Det var små, täta regndroppar som vägrade ta slut, men såklart så slutade det regna när vi kom in i stallet igen. Alltså.. :)))
Men hon var lite glad över att ha fått röra på sig i alla fall. Imorgon får vi se vad vi hittar på, jag ska nämligen in till stan och köpa hårfärg efter skolan, då den jag köpt inte alls täcker alla orangea och röda pigment i håret.

Maja 21/10

Idag var jag och pappa hos Maja igen, jag kommer antagligen fortsätta åka dit på helger tills vi hämtar hem henne, vilket förhoppningsvis blir relativt snart! I alla fall så red jag och Maria ut, och gud vad hon blir fin när jag bara är helt stilla i handen utöver att jag bara lirkar lite ibland och lägger på skänkeln. Mums. Det är himla kul att låta henne gå som andrahäst när man galopperar, för hon är superenkel att hålla in. Men när man sedan släpper henne och låter henne gå på så blir hon så taggad och glad, pluttisen. Hon är så mjuk i munnen, det är nästan helt stört. Jag ska definitivt köpa gummibett när vi tar hem henne, den här mjukheten vill jag definitivt ha kvar.
 
 
 

Amoure 20/10

Natten har jag ju spenderat hos Tove (granaryttarna.se), och idag hade hon två hästar så vi red ut tillsammans. Alltså fick jag rida hennes 5-åriga connemaravalack, Amoure (som faktiskt är släkt med min gamla medryttarponny). För att bara vara en liten bebis som just nu är inne i en liten trotsperiod så var han himla fin, fastän han testade mig en del haha. Tillslut blev han ändå rätt tillfreds, avslappnad och lyssnade fint. Så ja, det var en ponny jag fattade tycke för :)
Visst är han himla snygg, lilla plutten? Bilden har jag tagit från Toves blogg.

Maja på söndag

På söndag åker jag och pappa och hälsar på Maja igen, så får vi se när vi hämtar henne. Åååh är superpeppad!


Tråkig stalldag

Vi höll oss i stallet till pussande och snuttegullande idag, jättetråkigt men jaja. Frida och Tommy var på besök, så jag tänkte att jag skulle vara lite social (Katja tävlade deras gamla häst ett tag under våren/sommaren, nu är hon såld dock). Imorgon får vi se om jag ens hinner rida, jag ska umgås med min kära vän Emma som jag inte har träffat på jättelänge. På fredag blir det inget stall alls om jag inte följer med Tove (granaryttarna.blogg.se) till hennes ponny.
Vi ska nämligen ha Glee-kväll, som dom Gleeks vi faktiskt är haha. Synd bara att nästa avsnitt kommer först om två veckor, jag hade hoppats på att vi kunde se E06 tillsammans men nope. Har inte ens E05 kommit än så blir det lite svårt. Varför ska dom teasea oss på det sättet?! :(

GUD VAD JAG SAKNAR RORY, han borde verkligen få komma tillbaka. Usch, definitivt bland mina favoritkaraktärer någonsin, tur att jag får ha kvar Sam och Joe i alla fall :(

!!!!!

Förresten, pappa messade mig för en stund sen. Maja har gått igenom röntgen så nu får vi se när hon ska få flytta in hos oss!
 

Åh palla

Idag skulle jag egentligen gått i skolan till klockan tre, men vid två fick jag veta att musiken var inställd. Och då hade ju jag engentligen kunnat åka hem vid tolv, men icke, lärare och rektorer på min skola är inte världens sämsta på att informera om sådant.

Men åter till det hästiga, som ändå är det största syftet med den här bloggen! Igår så skrittade jag och min lilla bebis runt GB-rundan, i mörkret. Det var alltså hela reflexkitet på, synd bara att man inte kan få reflexer att se snyggt ut hur man än gör. Tänk till exempel om reflexjackor var snyggare än vad dom är i dagsläget, då hade det varit mycket roligare att ge sig ut i mörkret.
Men GB-rundan blev det i alla fall, och Pammy verkade himla nöjd över att få skritta ut (det blev även en uppförsbacke i galopp då hon _alltid_ brukar få galoppera där, så jag lät henne). Idag tror jag nog att vi håller oss på banan, och på marken. Alltså lutar det mot lite trick, men jag vet inte vad vi ska göra. Ska jag fortsätta med bugning eller ska jag börja med någonting annat, och i så fall vad? Detta är det enda hon kan - puss :)

Dagens plan

Nu ska jag alldeles strax gå till stallet och rida (!!), idag blir det reflexerna på. Dock tror jag att jag håller mig till travbanan, men man vet aldrig. Men ridning blir det i alla fall, sen får vi se om vi avslutar med lite lydnad i form utav trick på ridbanan eller inte. Det beror på om det är svinkallt eller inte.

Förresten, är det någon som skulle vilja se bilder och lite text om Celine, en ponny jag red innan jag köpte Pammy - och som jag egentligen skulle köpt? Och är det förresten någon som vet vart hon finns nu? Jag antar bara att hon är såld då annonsen på henne försvann i juli någon gång i år i samband med att hon enbart kostade 16000kr.

Dagens Pammy

Idag känner jag mig nästan febrig och helt slut, så det fick bli en kort stalldag när vi bara pussats. Det var dock med gott samvete som jag lät henne stå idag, hon var verkligen supernöjd efter gårdagens lekande.
Tillåter vädret imorgon så lutar det mot att rida ut faktiskt, bara lulla runt på travslingan i skritt (och lite trav, om hennes kropp tillåter). Det känns alldeles lagom tycker jag!

Bilden är skitkass tack vare min iPhone, men den är från igår i alla fall :)


Onsdag

På onsdag morgon ska Maja röntgas, och går hon igenom så blir hon min! Jag vet inte om jag kommer stå här med två hästar ett tag, men det återstår att se.


Personligt

Jag är livrädd inför imorgon. Jag ska tillbaka till BUP, denna gången ska även pappa följa med och godkänna att jag ska sättas på medicin. Jag trodde aldrig att det skulle bli så allvarligt att jag skulle bli satt på medicin under dom 4 åren som jag hittills har brottats med ångest och självskadande. 4 år är väldigt mycket om man bara är 15 år gammal. Att bli satt på ångestdämpande och insomningstabletter när man är 15 år är helt sjukt. När ska folk lära sig att respektera varandra och sluta vara så himla elaka?
Ord kan skära lika djupt som vilket rakblad som helst, om inte ännu djupare. När ska folk lära sig det? Jag har självskadat i 4 år nu tack vare att folk alltid har sagt elaka saker och haft någonting emot mig. I 5 år var jag stark och härdade ut, sen brast det och jag började (dvs, hela min skolgång har varit ett helvete). Varför reagerar inte folk tidigare, innan det är för sent?
Jag kommer nog aldrig förstå det - varför folk hetsar varandra till att må dåligt. Själv gör jag allt jag kan för att försöka vara positiv, hålla huvudet högt och få andra att må bra. Att andra mår bra är en större prioritering än att jag mår bra, för jag kommer nog aldrig kunna friskförklaras. Då ser jag hellre till att folk som inte har brutits ned allt för mycket får en chans att komma tillbaka till toppen av välmående.
Den här bilden fick mig att reagera - just för att det är så himla sant. Och framför allt; när ska folk själva inse att mobbning leder till ångest, depressioner, självskador och till slut självmord?

Dagens Pammy

Idag har Mika och Rebecca varit här, så dom fick följa med till min lilla pärla idag. Jag tänkte först ta med kameran, men självklart glömde jag den, är det inte typiskt? I alla fall så har hon inte känts riktigt bra idag, så det blev skritt skritt skritt. Ungefär 40-50 minuter tror jag vi var i ridhuset, skrittade lång låg och lekte runt med halsring.
Hon är så fantastiskt duktig för tryck och vikthjälper, med tanke på hur lite jag har fokuserat på att jobba med det. Visst har vi jobbat med halvhalter med sitsen, men inte mer än så. Och tryck på halsen har vi aldrig någonsin jobbat med, så att hon fattar grejen med halsring direkt är otroligt. Vi har idag bara lekt runt, kollat så att hon flyttar ordentligt och lyssnar. Och sluta har vi lekt lite med, hon gör det nästan bättre med halsring faktiskt. Dock är det nog för att jag måste arbeta ordentligt med skänklarna och sitsen, annars har jag lätt för att ta för mycket i munnen.
Men hon har varit jätteduktig och lyhörd, hon verkade så nöjd med att få jobba. Så förhoppningsvis är hon inte jättejobbig i hanteringen imorgon, och så ska vi nog lattja runt på travbanan en del. 

Think happy thoughts

1) På måndag får jag mina mediciner. 2) På måndag ska Maria få tid för röntgen av Maja. Det blir helt enkelt mycket som lär fylla upp mina tankar nästa vecka, så jag får helt enkelt försöka tänka positivt och göra det bästa utav situationerna. Dock känns allt rätt bra just nu, Maja kändes fin idag och jag har inte känt av ångesten på en hel vecka. Det är fantastiskt faktiskt, jag minns inte ens när jag sist gick utan ångest så pass länge.
Nya designen blev skitsnygg rent ut sagt också. Till och med kodningen blev riktigt bra, så nu är jag jättepeppad på att ta nya bilder och få in den här också! Åh mums säger jag bara. Livet leker just nu.

Mhm

Mhm, är inte detta ursnyggt? Skydden och lädret ska dock vara i svart, och det skulle fungera till tävling också. Byt bara ut ridbyxorna till ett par vita, lägg till en kavaj and you're ready to go. Jag skulle nog välja en enkel svart kavaj med en svart sammetshjälm.

Schabrak Schockemöhle Champion  Ridbyxor JH Collection Benskydd Showmaster Bakskydd Träns Ashford  Pannband Swarovski

Outfit

Dagens outfit
Sadel: Bates Caprilli
Schabrak: Exklusiv
Träns: Ihopplock
(remonten sitter dock inte helt hundra då den är superstor i storleken)
- - -
Hjälm: Jacson
Väst: H&M
Tröja: Intersport
Ridbyxor: Pikeur Lugana
Stövlar: Mountain Horse Richmond High Rider
 

Sneakpeek

Det finns inga ridbilder, men lite bilder tog pappa innan vi gav oss av. Så sneakpeek i alla fall ;)


Morgondagen

Pappa fick för sig att vi ska åka och hälsa på Maja imorgon, så sagt och gjort, imorgon klockan 10 befinner jag mig i Sorunda hos Maja. Ska få rida ut på henne, askul verkligen, hon är så himla härlig. Positiv men med lite dåligt självförtroende bara! Och bjudningen är inte helt hundra, men Pammy var likadan när jag tog hem henne. Sporrar några dagar i veckan för att få upp känsligheten för skänkeln samt lite mer havre fixade ju biffen så!
Det här känns jättebra faktiskt, ska bli kul att få träffa lilla knashästisen imorgon igen :)

Ny design

Jag har faktiskt fått en del idéer till ny design under dom senaste dagarna. Tyvärr kommer den inte vara färdig förrän jag har skaffat nu häst, då jag vill att det ska bli en fräsch nystart.
Jag ska i alla fall göra en blogg för att testa med kodning och allt, så att det blir rätt. Sen kommer ni också få se, jag lovar! Jag hoppas att ni tycker om det där och då.

Men en sneakpeak kan ni i alla fall få på headern ;)


Roligt alltså

Dålig uppdatering osv, w/e. Igår blev det i alla fall stallet ganska sent då det var jag som hade nattningen. Gjorde inte så mycket med fröken P, mockade (det är så lättmockat med torv, varför har jag inte bytt tidigare?!) och spolade benen. Pussas hann vi med också, lilla tokungen. Smorde in mina älskade gamla stövlar också, dom såg hemska ut innan :(
Så Magic Brush för lerklumparna, Fiebings sadeltvål på sprayflaska samt fiskarsmorning fick fixa biffen. Tog tyvärr ingen efter-bild, men ni ser ju hur hemska dom såg ut..


Pammy 10/10

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om min häst idag, jag vet bara att idag är en sån dag när jag är villig att bara lägga av och aldrig komma tillbaka till ridningen och hästarna.

Jag tänkte att vi skulle jobba lite ledarskap från marken, lite trick så att hon skulle få tänka lite och stimuleras på det sättet. Det tyckte ju inte fröken, som har så löjligt mycket energi för stunden att det inte ens är roligt. Hon börjar bli rent ut sagt farlig, och jag är inte den som mesar med min häst och låter henne ta över.
När jag bad henne att backa så slog det helt plötsligt slint i skallen på henne, hon skulle absolut inte sammarbeta. Det hela slutade med att hon skulle dominera genom att slå med frambenen, ställa sig på två ben och springa runt mig och kasta med huvudet.
Hade jag gett mig där hade hon säkert fortsatt dominera och förlorat all respekt för människor, så istället så fortsatte jag be henne att backa, för att sedan be henne att påbörja en bugning. Där har vi inte kommit så långt och nu har vi inte gjort det på länge, men helt godkänt ändå. Promenerade runt i paddocken lite, hon fick absolut inte gå in i mig utan hon skulle respektera mitt privata space.

Ååååh idag ville jag bara sluta med hästar, menmen, alla måste vi ha riktigt dåliga dagar.

-

Varför ska man behöva skiljas från sin bästa vän? Är inte det lite väl orättvist, att helt plötsligt så står man där, helt ensam. Oavsett om man försöker göra allt rätt så blir det ibland inte rätt ändå. Nu har vi kämpat med Pammy i fem månader, med behandlingar hit och vila dit. Hon har blivit sprutad totalt tre gånger i haserna samt en gång i vänster bakknä.
Nu finns det ingenting mer vi kan göra, mer än att vänta ut det. Och att vänta ut det kan ta upp till två år, och det är inte ens säkert att det blir bra då. För mig och min familj - som inte har världens superekonomi - så blir det väldigt dyrt att ha en häst som bara står.
Och med risk för att låta väldigt väldigt självisk nu, men det är inte vad jag vill. Jag vill inte bara skritta ut i skogen några dagar i veckan och jobba från marken, jag vill kunna träna på riktigt. Börja tävla, få se lite resultat på all träning. Pammy har jag kämpat med från grunderna till där vi är idag, vi har tragglat med grundstyrka, kondition, muskler. Själva utbildningen har gått enkelt, hon tycker det är så roligt att jobba.

Just nu märks det supertydligt på henne hur olycklig hon är. Hon vill jobba, hon vill få utlopp för all energi. Hon älskar att göra rätt, få beröm och känna att hon är duktig. Efter ett bra ridpass har hon alltid sett så nöjd ut, men nu känns det inte rättvist mot varken henne eller mig. Hon vill jobba, jag vill träna, men det kan inte vi göra tillsammans längre. Jag tycker så synd om henne, för känner man henne så vet man att hon är en sån häst. En sån häst som måste få jobba mycket för att må bra, både mentalt och fysiskt. Det här är himla orättvist - mot henne.

Ny bloggdesign?

Jag är himla sugen på att designa om bloggen - tyvärr är jag ingen stjärna på detta med kodning och hela köret. Sen lär jag ju behöva byta ut bilder osv om vi lämnar tillbaka/tar bort Pammy i och med att hon inte kommer finnas med då. Jag är lite kluven, men jag kan ju göra en "designblogg" där jag kan testa runt och se. Förhoppningsvis blir det nytt och fräscht i framtiden i alla fall! :)

Pigg_hest_05

Min lilla tjej har varit världens piggaste häst idag, hon har så otroligt mycket energi nu. Hon exploderade nästan på slingan när jag lät henne trava, haha, sötan. Men glad blev hon i alla fall, och det är ju huvudsaken (:


Bloggtävling hos Linn Strelin

Gud vad jag anmäler mig till bloggtävlingar, men alltså, folk har chansen att lotta ut hur fina saker som helst så man kan ju inte riktigt hålla sig borta. Den här gången är det Linn Strelin som lottar ut ridstövlar som är hur fina som helst verkligen! Allt du behöver göra finns i hennes tävlingsinlägg, bilden är direktlänkad dit! :)

Dålig update

Internet hemma är dött, och det är inte jätteroligt att blogga från telefonen då jag 1) inte har speciellt roliga bilder och 2) det är skitjobbigt att sätta ihop bra inlägg. Därför blir det dålig update tills internet fungerar igen!


Kort stalldag

Idag fick jag stressa i stallet. Mockning, fixa mat och medicinering på en halvtimme, inte illa!


Just nu

Så är det så himla jobbigt att behöva gå till stallet varje dag. Varje dag är en dag närmare att vi kommer skiljas åt, jag och min fina häst. Det kommer bli så otroligt jobbigt, hon är verkligen min andra hälft. Jag vill inte ens tänka på det, får sån himla ångest. Om det ändå fanns något jag kunde göra..

Bloggtävling hos Johanna Grant

Jag är med och tävlar om denna jacka hos Johanna Grant! Ni borde också vara med. Detta är i samarbete med .Cheval Ridsport.
Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Det gör ont i hjärtat

Gud vad jag kommer sakna henne, min fina bebis.. :(

....

Jag blir hästlös om ett tag, usch.


Ute och åker

Fröken är lite arg nu, så vi får skynda den sista biten till kliniken nu. Uppdaterar sen hur det gått!


Dagens outfit

Visst var vi fina? Blått innetäcke, reflextäcke och sen även ett svart träns med vitt swarovskipannband utan nosgrimma.


RSS 2.0