Dagens ridpass

Idag vet jag inte vad jag ska säga. Min häst är precis som jag; koncentrationssvårigheter och otroligt dåligt tålamod. Och idag har nog båda två haft en dålig dag, det har i alla fall jag. Och hästar känner ju av sådant, humör och sånt.
Hon har helt enkelt knäppt av i nacken, gått emot skänkeln och bara stretat som fan. Fast hon var relativt duktig i galoppen, hon gick att korta ihop supermycket. Tyvärr så har hon kört upp huvudet och blivit superspänd istället, så vi har en del att jobba på (och jag vet att det kan ha mycket med min hand att göra, men hon är så jävla stark men ändå känslig - ja, ni hör ju själva). Jag funderar dock på om hon eventuellt skulle gå bättre på ett ännu mildare bett, typ ett nova-bett. Hon går just nu på ett ganska smalt, tredelat sötmalmsbett med rörliga ringar. Någon som är duktig på detta och kan hjälpa mig?
Jag varierar mellan sötmalmet, ett vanligt tredelat med rörliga ringar, ett tvådelat med fasta ringar, ett rakt med fasta ringar, ett jaktkandar utan tungfrihet och hackamore. Ibland blir det även grimma + tyglar eller halsring. Hon är vääääldigt stark - men känslig - och har börjat knäppa av i nacken och strunta i mina tygeltag. Så några tips kanske? (:

Just nu!

Är redo för ett dressyrpass i ridhuset nu, det blir lösgörande, sidförande och övergångar.


Vad less jag blir

När jag tänkte blogga igår så sa det tvärstopp. Jag kom absolut inte in på mitt konto då det tydligen var avslutat? Ja det var ju roligt, bra skämt osv. Nu ska det i alla fall fungera, så jag bloggar ordentligt när jag kommit hem!
Nu ska jag nämligen bara hem och byta om, sen ska vi ha födelsedagsfirande för Katja i stallet (:


Vad ska vi göra idag?

Jag har sån dålig fantasi när det kommer till ridningen just nu, jag måste verkligen börja rida för tränare oftare, så att jag får hjälp med vad jag ska tänka på, bra övningar osv. Jag har ridit för dressyrtränare kanske tre gånger under ett år, en gång i veckan för hopptränare i alla fall. Men ja, lär ju inte hoppa förrän till våren igen så dressyren är ju bara att ta tag i.
Jag funderar dock på att bara skritta ut i skogen idag då hon antagligen har lite träningsvärk från igår. Först stå tre dagar, jogga en dag och sen gå ett relativt hårt dressyrpass, ja, det säger sig själv. Så idag tar vi det lugnt med lilla fröken :>


Dressyr 29.08.12

Planen var ju att jogga på travslingan men så blev det inte. Började med två varv skritt på travbanan, ett halvt varv trav och ett halvt varv galopp. Eftersom hon låg på så jävla mycket och verkligen hängde i handen hur mycket jag än försökte rida upp henne på baken så gick vi upp till ridbanan. Hon har aldrig någon bjudning på banan så fick ett spö utav Katja, och då jävlar.
Red mycket volter, serpentinbågar och framförallt mycket galopp. Jag fokuserade på att ha henne i ett lagom tempo mellan hand och skänkel, jag vill inte ha 500kg häst i handen så att säga. Men hon jobbade riktigt fint mot slutet, så jag är supernöjd verkligen. Speciellt med tanke på att hon haft 3 dagars vila samt har gått väldigt lite i sommar.
Gammal bild, foto: Tove N

Dagens planer

Jag funderar på ifall jag ska jogga på travslingan idag, eller rida igenom henne i ridhuset. Den egentliga tanken för hela veckan har varit övergångar och halter, men i och med att hon blev vaccinerad i fredags så har hon tagit det lugnt tre dagar.
Jag är även sjuk för tillfället, så jag orkar inte riktigt ha några krav på henne. Så ja, det lutar mot att jogga på slingan. Bjuder på en bild från första hoppningen hemma, hon tyckte det var så himla roligt, även om vi bara hoppade lågt. Dagen efter blev det dock Ultuna för spiktramp, det var mindre roligt.


Förresten, ska jag lägga upp lite bilder jag tog på ponny-sm för några veckor sen?

Nu testar vi igen.

Hej kompisar, kul att ni kikar in osv. Tänkte dra kort vem jag är, vem Panama är, våra mål osv.
Så ah, Michaela heter jag, 15 år från Stockholm. Jag har hela livet varit omgiven utav hästar (det har funnits 5 stall runt mig under hela min uppväxt), morfar fick en "galen galoppör" och mamma hade världens snällaste ridtravare på foder när jag var en liten plutt.
Som 4-åring började jag rida i Stav/Tungelsta på shettisar, där jag red i.. 5-6 år kanske? Efter det började jag rida på Tungelsta Ridklubb fram till och med förra året. Jag red en gång under höstterminen -11 innan vi sa upp mina platser i ridgrupperna. Och varför red jag bara en gång under hösten? Jo, jag kom inte längre i min utveckling på Tungelsta och köpte en egen häst, en då namnlös 6-åring utan utbildning.

Panama då, den namnlösa 6-åringen som nu har hunnit bli 7 år. Hon har fortfarande inget namn i passet - dock har jag inte bråttom med att fixa det då vi inte lär börja tävla förrän om ett år.
Hon är - antagligen - en fullblods/ridponnykorsning från Tyskland på 155 cm. Alltså är hon inte speciellt stor, men för att vara ärlig så når inte jag som ryttare runt större hästar. Vi har hittills startat en LC:1 på 72,22% samt gått nolla på banor upp till och med 90 cm, men vi går långsamt fram, speciellt med tanke på att hon blev diagnotiserad med spatt i maj i år. Nu är hon under igångsättning, vi ska bygga myyyyyyycket muskler och få upp konditionen och styrkan igen, sen får vi se.

Är det någonting specifikt ni vill veta om mig eller min häst så är det bara att kommentera!

RSS 2.0