Tävling hos Caroline Bågfeldt

Jag är med och tävlar på Carolines. blogg om ett presentkort från Horsemeup!

Mums

Detta vill hem till mig. Hjälmen och schabraket finns på Cheval Ridsport (http://chevalridsport.se) och resten finns på Hööks (http://hooks.se).
Tänk er detta, tillsammans med det här tränset och ett silvrigt swarovskipannband. MUMS! Allt läder ska dock vara i svart, så mycket enklare att matcha - och snyggare imo! Eller vad säger ni?

Provridning: Barrier Creep xx

Igår morse så åkte jag och pappa ner till Sundby för att provrida ett 9-årigt sto. Maja som hon kallas, är ett mörkbrunt (nästan svart) fullblodssto på ca 160cm. Det första jag tänkte på när vi klev in i stallet var att hon faktiskt var lite reserverad i början. Jag fick i alla fall göra iordning henne och hon var verkligen supertrevlig, jag hittade lite ställen att klia på och då blev hon mindre reserverad mot mig.
Ägaren tyckte att vi skulle rida ut en sväng och sen avsluta på banan, så sagt och gjort. Lite spöken såg hon allt, men det var ingenting jag egentligen reflekterade över ens. Vi red i alla fall en kort sväng ute och gick sedan till grannens ridbana där ägaren ställde upp ett hinder åt mig. Maja behövde några språng i kroppen innan hon började hoppa bra, men när jag tröck av henne ordentligt och fick upp lite tryck i galoppen hoppade hon riktigt fint.
Lätt och fin i munnen, lagom på och med lagom vilja. Lite ostadig i formen och lite för dålig styrka, men överlag en superfin häst. Jag ska bara ta lite betänketid nu (även om jag är ganska säker på att jag vill ha henne), och efter att vi varit in med Pammy igen så ska vi bestämma oss.

Detta är i alla fall Barrier Creep xx "Maja" :d

Just det!

Glömde ju säga att jag skrittade ut på Pammy idag också. Skrittade ut en halvtimme med Katja och Quissy, till kolonilotterna och tillbaka. Tycker det är lite surt att min fining har vilat bort hältan när jag vet att den bara skulle komma tillbaka vid igångsättning igen, menmen.
Hon har så mycket överskottsenergi så hon taktade mest på tvären och krullade ihop halsen, sötan. Fast hon skötte sig exemplariskt med tanke på hur mycket hon står, fina lilla tjejen. Gud vad jag vill kunna träna och tävla med henne, men nä, det kommer ju aldrig fungera. Så himla synd, hon är verkligen min fina lilla tjej :(
Förresten, lägger upp en del bilder på Instagram och imorgon lär det väl bli rätt välanvänt när jag provrider, så om ni är riktigt nyfikna kan ni följa mig @Minnesarkivet :)

Pikeur Lugana

Hittade ingenting på rean idag, men jag ska kolla om pappa vill åka förbi med mig imorgon igen. Är jättesugen på ett par dressyrstövlar, och Cavallos stövlar reas ut för 1000kr, det är ju ingenting. Så förhoppningsvis! Kom i alla fall hem med ett par mörkgråa, fleecefodrade Pikeur-ridbyxor. Testade lite andra ridbyxor också som jag säkert lär köpa till våren istället. Är jättepeppad inför provridningen imorgon nu, åh!
Dessa köpte jag alltså, fast fickan är mycket mindre egentligen, och mina är liiiiite mörkare :s

Nu kör vi igen

Jag har egentligen ingen motivation fortfarande, eller jo lite. Ska ju åka och provrida imorgon bitti, jättenervös är jag! Måste förbi stallet och hämta hjälm + stövlar ikväll, det lär jag ju inte tänka på imorgon bitti inte. Skulle egentligen åkt förbi Kungens Kurva och Hööks idag, men så blir det inte. Istället ska jag och mamma försöka åka förbi Lyckås och kolla in deras höstrea - förra året fyndade jag både det ena och det andra. Vintertäcke, schabrak, hoppgjord, grimma osv.
Nu ska jag sikta in mig på ridbyxor, dressyrstövlar och kanske något fint från HV Polo eller Equiline. Vem vet, hoppas jag hittar något roligt. Lär säkert få med mig massvis med onödigt också, menmen!

-

Jag pussades med min häst. Det var mysigt. Motivationen är i botten, så tror jag håller mig borta härifrån i några dagar nu.

Dagens Pammy

Alltså under tiden som hon stått har hon med flit förträngt allt vad tygeltag och sidförande skänkel heter, lovar. Satt upp på henne en stund idag och tänkte att "men detta känns ju inte jätteknasigt, vi håller oss på banan en stund". Det skulle jag inte gjort. Hon gick emot skänkeln när jag försökte forma henne, hon tog inte mina förhållningar och var bara jättejobbig. Så ja, jag är lite irriterad och frustrerad, men hon försöker väl egentligen bara säga att det gör ont tror jag. Men jag blir ändå irriterad när hon själv väljer att vara jobbig för att få fram sitt budskap, som jag redan vet. Stokräk

Planer inför nästa helg

Jag har suttit och tittat runt lite på hästannonser i några veckor nu, och det är en speciell annons jag fastnat för. Ett mörkbrunt, 9-årigt sto som inte står allt för långt ifrån mig. Jag har bollat lite med pappa, och vi bestämde att jag skulle mejla och se.
Jag fick svar nu på eftermiddagen, och om en vecka så ska jag åka och provrida. Det känns egentligen jättefel i och med att vi fortfarande har Pammy, men om det klickar och ägaren är villig att hålla henne åt oss tills vi tagit bort Pammy så är det nog bland dom bästa alternativen. Då får jag direkt tankarna på något annat, för helt ärligt, det är bättre att lägga fokus på annat än att sörja.
Detta är allt ni får se nu, om det går bra på lördag får ni nog se något bättre samt en liten presentation av vad hon är för häst.

Detta vill följa med mig hem!

Mhm, tänk er detta, plus marinblå lindor och tröja till. Åh mums! Enkelhet at it's finest.
 

Ridbyxor

Jag har lite brist på ridbyxor (jag har bara ett par svarta Mountain Horse som är ca 5 år gamla samt ett par lite halvslitna, röda John Whitaker att rida i) så efter löning så ska jag och pappa åka till Hööks och köpa ridbyxor. Jag hittade dessa på deras hemsida, detta är Helskodd Excellent CRW som kostar 649 kr för barnstorlek och 699kr för damstorlek.
Jag har varit sugen på marinblåa eller mellanbruna ridbyxor ett tag, men när jag såg dom ljusbruna och speciellt dom grå så fick jag lite beslutsångest. Det lutar starkt mot dom gråa då det lär bli lätt att matcha mot både brunt och svart läder (jag har svart läder i dressyren och ljusbrunt i hoppningen), till skillnad från brunt.
Så min fråga är, vad tycker ni? Vilka är snyggast? Och är det någon som har dessa och vet hur kvalitén osv är, och framför allt om dom är sköna? :D
 

Roligt ihopsläpp..

Gick till stallet nu imorse, jag var faktiskt där vi 8 (!) redan, och det är väldigt tidigt för att vara jag. Men anledningen till att jag var där tidigt var för att vi skulle släppa in den nya hästen, Dwyn, till Pammy och Qummin. Det var inga problem alls, först hälsade dom inte ens på varandra men tillslut så hälsade dom. Pammy höll sig i bakgrunden, medan Qummin visade att det är hon som bestämmer.
Men helt smärtfritt blev det, förhoppningsvis så trivs dom med varandra. Men dagens stall är klart, jag passade på att mocka och greja när jag var där så att jag slipper gå tillbaka senare.

Hittade förresten annonsbilden på min dator, hon var ju inte direkt någon skönhet.. Vad tycker ni? ;)

Lite utav mina favoritbilder

Hon är så himla fin och blir så himla bra på bild, och detta är några utav mina favoriter. Jag ska försöka ta tag i mig själv och be Katja hjälpa mig, så ska vi snygga till henne och gå ner till sjön och fota lite.

Åh bebisen..

Den här hästen hade kunnat bli hur jävla bra som helst - om det inte vore för spatten. Det kommer bli så himla tomt utan henne, det gör ont bara att tänka på att hon antagligen är borta om en månad.

Ja nu är jag ju så mycket klokare..

Var ju iväg på Täby Hästklinik idag och tänkte att "nu kanske vi äntligen kan göra något åt detta". Icke.
Pammy sprang på transporten och var jättetaggad, när vi kommer dit får vi ställa henne i en box. Dom ber mig att ta ut henne så att dom kan känna igenom henne, men när jag gör det så ägnar dom henne inte ens en blick. Istället går dom och kollar på våra gamla röntgenplåtar och jag får lasta igen.
Det enda jag fått veta idag är att hon inte kommer hålla för dressyrarbete men eventuellt hoppning, men problemet är att jag måste rida så jävla mycket dressyr för att hoppningen ska fungera. Så kort sagt så kommer hon inte hålla, jävla skit.
Vi ska åka tillbaka och göra en hältutredning om två veckor, men jag tycker inte ens att det är värt det. Jag har ju redan fått svaret att hon inte kommer hålla.

Barbackamys

Myste runt barbacka idag, tog ett varv runt "GB-rundan". Det blev alldeles lagom, fast hon fick så ont när vi tog oss upp för en uppförsbacke. Älskade lilla finisen, på tisdag åker vi i alla fall till kliniken.

Vad gör vi idag?

I och med att jag lär ha bråttom iväg när jag kommer hem så får hon stå idag. Lilla finisungen, hoppas att hon inte blir allt för besviken på mig.


Vi lever farligt

Varför slutar det alltid såhär när vi bara ska promenera..?


Åh jag orkar inte

Jag har ingen ork för någonting alls. Skolan har sakta ihjäl mig, jag skojar inte. Åh orka, måste få mina jävla utredningar snart.


Kunde inte hålla mig borta

Så var precis i stallet en stund igen. Tittade när Jessica och Nina hopptränade en stund och gick in och snackade skit och pussades med Pammy lite. Älskar att ha 5 minuters gångväg till stallet, så jävla mysigt är det!
Funderar på att försöka ta fina porträttbilder på Pammy snart om jag har någon vänlig kompis som vill hjälpa mig att ställa upp henne. Eheh. Hoppas Katja vill hjälpa mig, Pammy är ju faktiskt en fröjd för ögat ;$

Dagens Pammy

Jag har faktiskt inte gjort någonting med Pammy idag utöver att jag spolade av henne, pussades lite och mockade och sånt. Känner mig så jävla hemsk som knappt gör något med henne, men jag är inte motiverad till att bara gå ut och promenera med henne. Speciellt inte när hon uppenbarligen rejsar i hagen, trots smärtor i bakbenen. Hon rör ju på sig tillräckligt själv.
På tisdag åker vi ju till Täby hästklinik och röntgar henne, sen efter det får vi se vad som händer. Känns så himla tråkigt att hon bara står och har ont nu..
Jag saknar detta. Jag tror att hon också gör det, faktiskt.

Bilder från ponny-sm på Runsten

Detta är inte ens hälften utav alla bilder jag har, då två tredjedelar inte ens går att få in i min dator (jag måste testa att föra över dom till en annan dator, får panik om det inte fungerar). Men här är lite bilder jag tog, och vid vissa tillfällen blev ljuset tyvärr inte bra alls. Överlag är jag ändå nöjd, med tanke på att jag fotar så himla sällan, samt att objektivet är.. Ah. Det är inte det bästa!
Jag har fler bilder på min dator, så om någon känner igen sig på någon bild och är sugen på fler så är det bara att mejla mig på [email protected] :)


Vill gråta lite

Har precis bokat kliniktid på Täby, gud, jag vill verkligen inte. Känns så jävla jobbigt, och min magkänsla säger att hon inte kommer bli bra igen. Usch usch usch.

Åh jag vet verkligen inte

Updaten är så värdelös just nu, men jag är fortfarande helt utbränd samt att jag knappt är i stallet. Jag mockar, fixar maten och går ut och promenerar med Pammy - om jag inte är helt exhausted.
Det är verkligen inte roligt att ha en ofräsch häst, speciellt när man inte riktigt kan göra något åt saken. Vi ska försöka fixa tid till Täbys hästklinik snart, se vad vi kan göra liksom. Det lutar dock mot att Pammy eventuellt inte kommer finnas jättelänge till, för hon mår lika dåligt psykiskt som jag gör av att bara stå. Hon är en arbetsmyra och dethär funkar inte.

Saknad

Jag saknar att vara ute och tävla och träna. Det har vi inte gjort sen i slutet av april, vilket känns astråkigt. Kommer vi ens kunna göra det igen..?


Är jag bara nojig..?

Pammy har ju spatt, framförallt i vänster bak. Sen jag upptäckte detta i våras så har hon sakta men säkert blivit en annan häst. Hon är inte så fjantigt glad som hon alltid varit, hon är springig och spänd när man rider och hon har _ont_.
Jag funderar på att försöka fixa en tid på kliniken igen och se om det är något vi kan hjälpa henne med, men att fortsätta spruta henne och skritta känns inte som ett alternativ längre. Hon blev ju friskförklarad, men hon har ont fortfarande, och det känns inte rättvist. Alls.
Jag är så kluven, vad ska jag göra?


Fina, fina Pammy

Ska alldeles strax byta om och gå till stallet. Tänkte bara bjuda på en otroligt fin bild på mitt hjärtegull, visst är hon fin? Det var första hoppningen på över två månader för hennes del, och hon var så otroligt fin! Och att jag däremot är mindre fin spelar ingen roll. Det är okej att se konstig ut när man rider haha (:

Fint väääder

Det är så himla fint väder idag så jag funderar på att ta en runda i skogen. Eller rida ner till ängarna kanske, ja gud vad mysigt! Hoppas det finns någon i stallet som vill rida ut med mig i eftermiddag ;$
Mika får stå för bilden, så fin är hon med Pammy!


Jag ångrade mig haha

När jag kom till stallet så mockade jag och bestämde med Bea att vi skulle skritta ut en stund. Blev bara en kvart-20 minuters skritt, men ändå.
Det var ganska mysigt, att bara tuffa på barbacka utan några krav alls. Sen var det bara till att göra i ordning kraften och göra höpåsar. Passade på att pussas en del med mitt fina hjärta också, jag har verkligen världens finaste lilla häst, bebisen <3

Motivationen är inte på topp

Förlåt för tråkiga, intetsägande inlägg. Tyvärr är inte motivationen på topp - speciellt inte med tanke på att jag eventuellt ska göra en utredning på torsdag. Pammy får stå idag också, sen får vi se.

Idag blir det lugnt

Jag går till stallet först ikväll och det lutar mot att Pammy får stå idag. Jag har ingen riktig motivation eller ork, samt att vädret.. Ja, det är som det är. Att rida i ridhuset två dagar i rad fungerar inte riktigt längre tack vare spatten, så hon får helt enkelt stå idag och jogga imorgon.

Det här med bett..

Jag behöver hjälp. Jag funderar på att ta ut en hästtandläkare då Pammy har börjat knäppa av i nacken väldigt mycket oavsett hur mjuk och avslappnad jag försöker vara i mina armar och händer.
Hon söker inget riktigt stöd alternativt ligger på som fan, och det har hon gjort några dagar på raken nu. Förvisso så har vi alla bra och dåliga dagar, men en dålig månad, skulle inte tro det. Därför börjar jag undra om hon kanske kan behöva kollas ordentligt i munnen igen, hon kändes heltokig i vintras och blev mycket bättre efter ett tandläkarbesök.
Jag funderar även på att köpa fler bett att variera mellan. Jag rider ju på två- & tredelat, rakt, jaktkandar och hackamore. Vad skulle ni rekommendera för en häst som är otroligt känslig men som slutat söka stöd och istället knäpper av eller blir stark? Jag vill inte behöva betsla upp - det räcker med jaktkandaret och hackamoret när det kommer till skarpa bett.
Vad tror ni om att testa novabett? Och kanske ett rakt äppelbett? Åh är så kluven, hoppas jag har någon duktig och gullig läsare som kan hjälpa mig lite.