#sihs12

Fyndat fina saker, visar upp ikväll/imorgon!


Dåligt på bloggfronten

Det skulle inte förvåna mig om det blir ännu sämre nu, då en del tunga beslut ska tas angående Pammy. Så ah, så ligger det till.

Nytt täcke

Var förbi Lillhästen i lördags för att köpa ett täcke. Kom hem med två täcken (paketpris, ett 150-200g innetäcke samt ett ofodrat regntäcke för ca 800kr, passa på), en vattenhink, ett tredelat muffbett med tungfrihet och broddar.
Är väldigt nöjd, täcket ligger underbart.


Nusse


Mysiga små tjejer

Idag har i stort sett bara varit en mysdag med hästarna. Fyllt på med strö, spolat ben, borstat, pussats, skämt bort med morötter, det är ungefär vad jag gjort idag. Maja har även skrittats lite kort eftersom att hon gick rätt hårt igår. Resten utav veckan ska hon gå lugnt och inte alls i ridhuset eller på banan, utan på slingan eller travbanan.
Imorgon skrittas hon, på lördag ska vi ut och jogga och på söndag lär hon också skrittas, sen börjar vi med nya tag nästa vecka. Det ser ungefär likadant ut för Pammy resten utav veckan, dock får inte hon jogga alls. Snart ska jag lägga upp annons på henne, min fina..

Hoppträning

Hoppade för Magnus idag, i början blev det lite kaos då Emmas nya ponny skickade av henne - två gånger. Andra gången såg det inte ett dugg kul ut, så nu ska hon tydligen in till sjukhuset för att se så att inget gått sönder, usch..

I alla fall så har Maja skött sig över förväntan, fastän hon inte visat sin bästa sida. Även idag kände hon för att studsa runt och vara otroligt stoig.
Men vi har aldrig varit i ridhuset tillsammans med fler än 1-2 stycken samtidigt, vi har inte hoppat vattenmatta, inte hoppat grind och inte bana. När jag började rida ordentligt så hoppade hon superfint, innan det blev det lite hej kom och hjälp mig.
Jag är ändå riktigt nöjd, och vi (jag och Magnus) kom fram till att det är detta vi ska jobba på - små men tittiga hinder. När det fungerar så kan vi rida på stora hinder utan problem. Hon är så bra för att bara ha stått på Dåntorp i lite mer än två veckor.
Imorgon ska vi ut och skritta när det fortfarande är ljust i och med att jag slutar tidigt, även Pammy ska ut då det inte fanns tid idag. Tyvärr blir det bara skritt på Pammy framöver, testade att trava igår och ja, det kändes ju så himla dåligt.. Åh plutten.

Snart dags!

Nu är det inte långt kvar till horse show, jag ska dock bara gå på mässan. Det enda jag ska titta efter är tävlingsgrejer, alltså detta och eventuellt en Y-förbygel. Förhoppningsvis kan jag hålla fingrarna i styr!

Vad ska ni leta efter? :)


Pay & Jump 16/12?

Det verkar som att jag och Maja ska åka bort till Runsten i december och skutta lite. Jag vet dock inte vilken höjd vi hoppar, men jag hinner ju faktiskt med några hoppträningar först.


Pammy 20/11

Även Pammy har ridits idag, hon fick gå ~15 minuter på ridbanan. Tyvärr kändes hon inte alls bra idag, så därför blev det inget långt pass.
Men hon var jätteglad över att få röra på sig, min lilla älsklingsbjörn. Fast fan vad ledsen jag blir, hon har tappat _allt_ vad muskler heter, lade på Majas sadel som har normalbom på henne idag, tidigare har hon haft normal mot vid. Och normalbom på en Bates är rätt smal. Känner såhär ":(((((("

Maja 20/11

Igår skrittade vi ut en stund barbacka, så idag kände jag för att känna igenom henne ordentligt i ridhuset.
Tänkte att vi skulle lägga mer vikt på bakdelen och korta samt höja formen lite, och vilka åsikter hon hade angående det. Tycker hon att det blir jobbigt så studsar hon runt, slänger med huvudet och vill inte sammarbeta, skönt att det bara är att sitta stilla, vänta ut henne och sen rida på som vanligt.
Avslutade när hon gick helt okej i galoppen (det är där hon visar sina åsikter som mest) och super i traven. Kort, hög och inte alls framtung, som det ska vara. Travade av med en lång, låg form och då var hon himla nöjd. Fina lilla barrisen.

Ungefär såhär gör hon för att visa sina åsikter.

Klant..

Idag har Maja lyckats sparka sig själv på bakbenet, så det är ett lite djupare skrapsår. Det är lite varmt men inte svullet, så jag lade bara om det för att undvika smuts och eventuella infektioner.
Skrittade ut en sväng på hackamore, barbacka. Hon är så gulligt fjantig när hon är ensam, plutten. Pammy har fått massage och imorgon ska hon skrittas ut på.


Sötisar

Pammy och Dwyn, åh så söta är dom BFF's.


Stallet klart

Har varit i stallet nu på morgonen då jag ska iväg och se mitt favoritband nu ikväll. Dock måste jag åka in till stan redan vid tolv då dom har signering vid ett.
Men ja, det blev inte mer spännande än ett ointressant ihopsläpp. Dwyn var påfrestande, Maja kickade en gång för att visa att hon skulle hålla sig borta, när jag gick stod Dwyn bakom Pammy och Maja stod en bit bort.
Detta blir nog bra när dom lärt känna varandra!

Hoppning 17/11


 

Bilderna är suddiga och dåliga idag igen, men det är i alla fall bilder! Det är fan inte lätt att fota i ridhus alltså, men åh vad fint hon hoppat idag :$
Visst är bilden där Jesper rider söt? Gabriellas pojkvän och en utav mina bästa vänner, han red själv en stund och travade till och med. Åh blir ju nästan lite stolt.

Fantastiska häst

Bilderna kommer senare, tills vidare får ni nöja er med detta! Alla sprången ligger runt 1m, andra språnget är 120cm (det var egentligen dom sista, men dom hamnade först i videon). Hon är helt fantastisk, lilla Maja.
 

Sneakpeek


Gårdagens skuttande

Igår var jag ensam i ridhuset, så jag passade på att dra fram sockerbitar och en bom.
Så det blev mycket galopp och lite skutt. Valde att avsluta när vi fick till avstånd och hon hoppade genom kroppen. Travade av på lång tygel och mums, ryggen kom upp och hon var helt fantastisk.
Imorgon ska vi hoppa ordentligt, då följer min privatfotograf med. Ska jag försöka fixa lite film också?


Gårdagens outfit

Träns: Ihopplock
Sadel: Bates Caprilli
Schabrak: Lamicell
Förbygel: Okänt
Benskydd: Showmaster


Mina favoritbloggar

Jag läser dessa hästbloggar nästan dagligen, oftast i skolan för att döda tid. Vissa är roligare, vissa är lite tråkigare. Speciellt Johannas blogg gillar jag då hon skriver intressanta inlägg, lägger upp himla fina bilder, och sen är jag väldigt svag för hennes hästar.
- Johanna Grant
- Granaryttarna
- Ponnysanning
- Carlsson på taket
- Dressyrmupparna

Kan man rida på hackamore

Så kan man banne mig rida i grimma också! Sätter jätteofta på mina tyglar med snabbknäppen på grimman när jag bara ska skritta ut eller så, och nu blev det lite ont om tid för Pammy.
Dock ville jag verkligen att hon skulle få röra på sig, så vi red runt i kanske 10-15 minuter i grimma på ridbanan. Världens finaste bebis, hon släppte igenom så jävla fint. Lagom stöd i handen, bakkärran hängde inte alldeles för långt efter och hon är bara helt perfekt. Nu ska vi ju eventuellt lägga ut annons på henne, så om någon letar sällskaps/promenadhäst har jag världens bästa här.

Maja tänkte jag trimma i ridhuset, men då kom fröken bitter till stallet och skulle hoppa, så jaha, det blev inget av det. Istället red jag gb-rundan, red en stund på ridbanan för att hon skulle få springa av sig och skrittade sen av runt ridhuset. Hon ville jättegärna galoppera både i galoppbacken och på travbanan, men det fick hon inte och då satte hon upp lite attityd. Stannade, studsade på stället och slog med huvudet, haha söt. Värre än så blir det absolut inte.
Imorgon stannar jag hemma från skolan då min hals svullnat upp som aldrig förr, jag är himla täppt i näsan osv (haha man är typ inte ens välkommen i skolan då lärare säger åt en att åka hem och grejer om man är minsta sjuk), så ska väl försöka trimma lite i ridhuset så gott det går. Kanske lägger ut lite bommar då det ändå inte är någon i stallet dagtid då det är jobb och skolor som gäller.
Men ja, vi får se vad min kropp tillåter helt enkelt. På lördag blir det i alla fall premiärhoppning, då följer Gabbie och hennes pojkvän med och fotar och slavar. Efter det börjar jag hoppa för Magnus på onsdagar, känns skönt att få hjälp och tips :)

Åh gud vad jag saknar min lilla Celine, någon som vet vart hon finns i dagsläget? C-ponny född 2001, okänd stam och väldigt.. Egen. Så himla personlig och fin.

Mysisar

Var ute och gick med mina flickor förut, gick ridhusrundan och sen hem. Gabbie gick faktiskt med Pammy, så jag behövde inte stressa alls. Skönt.

Tyvärr är bloggmotivationen i botten, orken finns inte heller. Därför kan det bli lite tomt och tråkigt, men jag ska försöka ändå.

Fina Bea och Neppis får stå för bilden, i och med att Neptun idag vandrat vidare.. <3


... ja :-)

Så duktig var jag på att blogga, men jag sammanfattar gårdagen såhär; pigg men mörkrädd häst, 500kg häst på foten, aj.


Jag lyser med min frånvaro

Men ikväll lovar jag att blogga!
Bjuder på dagens surtant så länge ;)


Bilderna

Bilderna är inte superbra, men vårat ridhus är så mörk så det är himla svårt att fota :(
 

Dagens outfit

Hjälm Jacson Tröja H&M Ridbyxor Pikeur Ridstövlar Mountain Horse
Träns Ihopplock Benskydd Showmaster Boots Dy-No Turn Boots

Maja 8/11

Min första plan idag var att rida på travbanan och galoppjobba, men när jag kom hem så regnade det. Ingen travbana alltså.

Istället har jag ridit ett kort pass i ridhuset, barbacka. Red bara typ 35-40 minuter, lite i varje gångart bara. Hon kändes himla trevlig, lite svår att komma åt i vänster galopp bara.
Gabriella följde med och fotade, så jag slänger upp bilderna när vi ätit :)


Dagens plan

Idag är tanken att Maja ska stå, så ska jag ägna mer tid åt Pammy. Vi ska ge oss ut på en runda - antagligen GB - så att hon får röra på sig ordentligt.
Imorgon slutar jag tidigt, då ska jag försöka galoppera mycket på ovalen med Maja och Pammy ska promeneras.


Maja 6/11

Igår hade fröken himla roligt, var ensam i ridhuset så la ut en bom vid X. Över denna har vi lekt med byten, och gör jag rätt så är hon klockren.
Rumpan hamnade faktiskt på rätt ställe också. Jag är så taggad inför att börja hoppa vilket jag nog gör nästa helg, för när hon suger såhär bara på en bom.. Åh vad kul detta är.
Hon är bra fin, lilla Maja. Är så glad och tacksam över att mina föräldrar köpte henne till mig, och framför allt att Maria verkligen ville sälja till just mig. Vad fin hon kommer bli när musklerna är på plats, åh.


Häst nummer ett

Dagens outfit är röd, svart och marinblå. Undrar om jag kommer åt det där jäkla bakbenet idag?


Pammy 5/11

Pammy fick faktiskt också lite aktivering idag. Reflexerna på, så skrittade vi hem till mamma och pappa. Ibland undrar jag om hon är min eller deras bebis...?
I alla fall så hämtade vi lite mer salva innan vi gick tillbaka till stallet.
Himla pigg och glad var hon, sen blev det självklart massa puss och gos.


Maja 5/11

Var ju som sagt var i ridhuset (hahaha fin felstavning i förra inlägget alltså) förut, tänkte att jag skulle rida lite kravlöst. Så det blev en ganska öppen, låg form där Maja trivdes himla bra. Dock var hon lite tjafsig och det enda jag kunde fokusera på var att det inre bakbenet hela tiden var någonstans i mitten av ridhuset.
Så ja, när jag sa till fröken i galoppen så blev hon ganska arg, men det är så skönt, hon slänger bara lite med huvudet men om jag sitter kvar och trycker på henne så söker hon sig nedåt igen. Hon är faktiskt lite söt när hon blir arg haha!

Men det blev mycket galopp, mycket trav och lite sidförande, även där blev hon lite arg, gullet. Men jag tror att hon tjafsar för att hon inte orkar riktigt, det känns mest logiskt. Imorgon får vi se vad vi gör, och nu dör min dator strax så jag får blogga om Pammy från mobilen istället.

Just nu

Ska dressyra lite i rudhuset, Maja är hittills himla pigg och glad!


Internetstrul

Har försökt publicera ett inlägg från mobilen i kanske 2 timmar nu, så nu ger jag upp. Istället får jag väl helt enkelt ta det här!

Flickorna har fått röra på sig idag, Gabbie och Pammy följde med runt ridhuset medan jag satt upp på Maja. Och haha när Gabbie skulle ta ut henne från stallet så frös hon fast i dörren, mörkrädd_hezt_03 alltså! Så himla söt.
Men Gabbie som ändå är hästrädd gick med Pammy medan jag skrittade Maja bakom, sen fick Pammy gå in i stallet så att jag hann jogga nya fröken lite på ridbanan.

Maja verkade rätt nöjd över att få springa av sig lite fastän de mörka hörnen var jätteläskiga. Och hon var så mycket mer tillfreds i munnen med ett tredelat bett än ett tvådelat. Så från och med nu blir det alltså tredelat för hennes del, då hon sökte stöd och kändes himla trevlig.
Om några veckor planerar jag att hoppa henne hemma första gången, då ska jag tvinga med mig ett stycke privatfotograf. Gabbie kommer även få följa med lite då och då och fota nu under tiden som hon bor hos mig, så förhoppningsvis kommer det lite fräscha ridbilder på Maja snart :)
Träns Ihopplock Schabrak Lamicell Sadel Bates Caprilli

Bebisar

Ska snart gå till stallet och pussas med mina flickor. Dagen har spenderats i stan med Gabriella, vi var förbi Häst & Hundhuset så att jag fick köpa ett nytt bett till Maja. Tredelat med fasta ringar fick det bli, köpte även svarta silikonsnoddar.
Så snart blir det knoppar och photoshoot!


Fina flickor

Maja är så himla avundsjuk när jag pussas med Pammy redan nu, hon kommer verkligen bli mammas flicka i framtiden. Sötflickorna <3


Åh mysisarna

Har spenderat i stort sett hela dagen i stallet. Imorse hämtade vi hem Maja (efter lite förvirring, åh lilla pappa alltså), vi har behövt köpa mat (müsli och lusern), höpåsar, hinkar. Någon dag snart måste vi åka iväg till Hööks eller Lyckås, det skulle behövas nya bett och en ny sadelgjord då jag är inte överdrivet förtjust i sadelgjordar med resår bara på ena sidan.
Nu är båda hästarna promenerade, Pammys ben är iordninggjorda, båda har blivit pysslade med och pussade på och Maja verkar faktiskt trivas himla bra hittills. Imorgon ska Pammy promeneras (eller skrittas barbacka) som vanligt och jag lär nog jobba lite från marken med Maja. Hon är så himla uppmärksam på mitt kroppsspråk och vad jag gör, lilla tjejen.
Nu väntar några dagar med arbete från marken så att hon får smälta flytten, innan jag börjar rida och träna.

För att inte verka lika negativ

Maja är betalad, vi hämtar hem henne på lördag. Nu har jag ju en till häst att "vanvårda", vi får väl se hur jävla vanvårdade mina hästar är då.

RSS 2.0